Kiremit Çatı Kaplama

 Kiremit üretimi dört aşamada gerçekleşir:  Şekillendirme, kurutma, fırınlama ve pişirme evrelerinden geçerek son  halini alır. Kiremitler,  hamur halindeki kilden yapılır. Kil  verimsiz  bir topraktan alınan bir malzemedir. Killi toprak ve balçığın  harmanlanmasından sonra  su ve kum ile karıştırılarak toprak haline  getirilir, sonra preslerden  geçirilir ve burada şekli verilir. Uzun  süre kurutulduktan sonra fırında  pişirilir.

    Renkli kiremitler; kırmızı, kahve ve pembe tonlarında  toprağın türü ve pişirme derecesine göre renk alırlar.

    Üretim ve  kullanım sırasındaki artıkları doğal ve pişmiş  malzeme olması nedeniyle hiçbir  yan etki yaratmaz. Üretimdeki artıklar  mikronize edilerek tekrar üretimde  kullanılır. Ham  maddesi tamamen  doğal olan kiremitler yabancı ürün içermezler ve insan  sağlığına  zararları yoktur. Bu yüzden, teknoloji ne kadar ilerlemiş olsa da,   günümüzde halen çatı kaplamasında kiremit yaygın olarak tercih  edilmektedir.

    Kiremitlerin en önemli özelliklerinden  biri yüksek ısı  depolamasıyla bina içi regülasyonu sağlamasıdır. Kilin yapısı  sayesinde  üzerine aldığı ısıyı uzun süre muhafaza ederek sağlığa uygun olarak   ısı geçişi sağmaktadır.